woocasch, autko całkiem całkiem, przebieg mały i jak prawdziwy ( w tym względzie trzeba zawsze być bardzo ostrożnym ! ) to tylko wizyta w ASO ale dopytaj koniecznie o łańcuszek czy był wymieniany ( a może sprawdzali w ASO ), myślę, że z 4 osobami też pojedziesz
Wymiana kierownicy na skórzaną
Zwiń
X
-
Wymiana kierownicy na skórzaną
Witam
Niedawno kupiłem Octavię 2002r. Jest w niej plastikowa kierownica (bez multifunkcji) w idealnym stanie, ale chciałbym mieć skórzaną. Zastanawiam się, czy będzie pasować kierownica z multifunkcją od Superb I generacji. Generalnie na samej multifunkcji mi nie zależy, ale nie chcę mieć kłopotów z montażem czy podłączeniem. Słyszałem, że może być problem z taśmą, albo że jeżeli moja skoda ma ESP, a dawca kierownicy ESP nie ma to też może nie pasować. Więc jak jest naprawdę ?
A może nie warto przekładać kierownicy tylko obszyć skórą tą co mam ? Co jest bardziej opłacalne lub łatwiejsze lub w której opcji będzie lepszy efekt ? Do kogo się ewentualnie zwrócić z obszyciem kierownicy ?
-
-
BIMER, jeżeli nie zależy Ci na multifunkcji to wymiana jest IMO bez sensu. Do kogo się zwrócić? Np. do Wujka Google pod hasłem "obszywanie kierownicy chełm". Na pewno znajdziesz w swojej okolicy macherów, którzy obszywają kierownice.
[ Dodano: Nie 27 Kwi, 14 18:08 ]
BTW, zmień silnik w profilu, bo AVF nie był montowany w Octavii. Jeżeli masz 130 KM to silnik ASZ
Komentarz
-
-
Biorę wszystkie opcje pod uwagę. Obszycie pewnie będzie kosztować nawet gdzieś "u mnie" ok. 130zł. Znalazłem niby "idealną" kierownicę oryginalną, skórzaną z multifunkcją i poduszką za 200zł, ale widziałem ją tylko na zdjęciach, więc w cale taka idealna w rzeczywistości być nie musi. I zastanawiam się czy obszywać tą co mam, czy kupować używkę skórzaną.
Jakie jest oznaczenie mojego silnika jeszcze nie wiem, nie miałem czasu się tym zająć, wybrałem jakikolwiek z listy. Wiem, że jest to 1.9 TDI 110KM, silnik starego typu z pompą rotacyjną.
Szukam informacji na necie, ale nie wszystko można znaleźć i jeden Pan z Warszawy od którego zamówiłem owiewki do Octavii polecił mi właśnie to forum.
Komentarz
-
-
BIMER, obszywaj , zawsze to nówka , aż pachnie skórą w aucie. Np. tutaj :Tapicer ChełmBył: Nissan Almera, 2001 rok
VW Passat, 1999 rok
BMW 318 iT, 2000 rok
Jest: Skoda Octavia, 2009 rok
Komentarz
-
-
Witam,
kierownica z VRS będzie pasować bez problemu, kostka z poduszki i całe mocowanie jest identyczne, jak standardowa kierownica. Parę dni temu dokonywałem właśnie takiej operacji. Gdyby kogoś interesowało, to mam na sprzedaż "starą" kierownicę z poduszką na początku roku obszywana skórą, więc w stanie idealnym za 200 zł/kpl.
Komentarz
-
Komentarz